Jumat, 04 Februari 2011

Octo cah suradadi Tegal

alhamdulilah akhirnya bisa bikin blog juga...walopun masih amburadul tapi ya maklum lah namanya juga masih amatir atau belajaran...

selamat datang di blog'ku ini.....

 (curhat,kandah,ndopok,umbruz,kromed ato apalah mbuh kieh critane.. pan waca ya kena, ora waca ya gari delengna bae tulisane.. karepe sampean lah aku tah ora melu2...karepe sampean sing duwe mata sing duwe - cangkem.. hehe ting* kalem jhon...tosss tuli, jossss)


 Nyong Octo...
lengkape darani wong tuane nyong Okto Nurdianto,
 lair neng dunya alhamdulilah slamet lagi tgl 04 october 1989 dina rebo pon mlm kemis jum'at kliwon, hehe :nyengir: (guyu disit men sante macane)

Nyong asli tegal... walopun klahirane neng jakarta, trs saiki neng jakarta.. tapi aku cilik neng tegal, sekolane neng tegal,dolane neng tegal,uripe neng tegal,kanca batire akeh neng tegal,sedulure neng tegal,pokoke apa2 neng tegal lah.. mangkane aku cinta men sih mrg tegal soale tegal ke adem men,damai,tentrem ,nyaman,wonge apik kabeh, pokoke beda men lah kro neng kota2 kaya jakarta kie... dadi ke aku pengin masa tuane urip neng tagal bae (back to nature).

  alhamdulillah nyong esih ngakoni ari tegal kwe kotane nyong...bisane nyong ngmng kaya kwe?? soale saiki ke akeh wong sing lair nang tegal tp ora ngakoni ari asli wong tegal. jarene sich isin/minder....sing di isini apa donge? apa karena ngomongi medok, ngapak apa pimen?? pengine notok karo nylentik men ari ktemu wong tegal tp ora ngakoni tegale (blagu) justru bhs tegal kwe unik...tp ko ya malah isin.

  memang tegal kwe identik kro ngapake,wartege,trus ari neng sinetron2/pilem ya wong tegal kwe biasane jadi peranan sing rendah,misale dadi pembantu atawa udu wong tegal tapi ngomonge di medok2 ky msl wartegboys, atawa sing ngisin2a maning mrg artis cici Tegal akale dudu wong tegal tapi najisi ngomonge di medok2 ora umum gawe go sindiran tok neng artis lia2ne.....hee ;-)
 Untunge sih neng tegal ana wong tegal siji2ne tok sing disegeni neng lia2ne yakue "mbah Limbad" sing wis mengharumkan nama tegal neng kancah nasional gara2 kehebatane memaenkan sulap aliran fakir magic, dadi mending ari wong weruh/nyakseni mr.limbad kue brati identik karo Wong Tegal...bahwa neng tegal kie jubule ana wong hebat... heheh :mesemtok: B-) horeeeee

  Nahh ngomong2 kie aku nulise sampe pegel,matane pedes lowerr...dadi uwis baelah ari pan dikandahna kabeh tah kayong nyampe bar badha beh ora pan lubar trs keyboard'e ya sampe ambles kayane ari ditulis kabeh nengkene.. nyong asline awit miyen pengin gawe Blog, pengin mostingna artikel kaya kie men bs diwaca cah tegal liane,dalah2 gambar tentang kota tegal, nah alhamdulilah kie nembe bisa....hehe
Sampean2 kabeh kudu bs ngrubah pandangan wong tentang tegal....bahwa "tegal kwe sbnere unik...khas logate, ya khas pocine..khas makanane (tahu aci tegal,teh poci gula batu,sate kambinge,soto taucone,sega lengko,kupat glabed sate blengong..dll esih akeh sing liyane lah...) aja salah tegal wonge juga pinter2,kreative,ulet,urip nengendi bae bisa,segala propesi bisa....pokoke bener mottone ari :: tegal kue laka-laka :: " the best lah !

kuweh weruh kanda bae oya akale matane wis ngantuk, WISS AHH, INTINE :
  nggo sing pernah lair neng tegal...tolong lah aja isin ari nte asli wong tegal...ente seharuse bangga pernah dilairna,dgedekna,senengna,bungakena neng kota tegal....
mbuh ente2 sing luruh duite neng luar kota atawa neng luar negri... tolong "back to tegal aja klalen" aja isin,aja ragu,aja blagu........... oke jhon ????? sipp
pan ngapak pan medok bli urus sing penting "josssssssss meong lah pokoke...

cre@ted by:
(octo authorized) 01012011

kieh rupane kang admine,

Tidak ada komentar:

Posting Komentar