Selasa, 15 Februari 2011

Octo curhat tentang Tegal

 (kandah,curhat,ndopok,umbrus ato apalah mbuh aku beh ora ngerti, karepe sampean sing duwe mata kro cangkem pan maca ya kena ora maca ya gari delengna tulisane bae,,hehe)

ehem, Bismillahir rohmanir rohim.....Amin (sing paseh jon)

Pertama-tama kita panjatkan orang yg tidak bisa manjat,, eh salah, kita panjatkan puja dan puji syukur kita kepada alloh s.w.t yang senantiasa memberikan kita umur panjang (barang anuke ora panjang ya ora pa2 sing penting uripGuling-Guling) :hehe: tuli sing penting sehat, aja sehat awake tok trs pikirane ora sehat tah melune kosimm owh.. hehe:piss:
wis ah langsung bae.. setttttt! Tendangan Maut

   Nyong Octo, nama singkate/gampange Okto nurdianto soedibyo waluyo joko sostro cipto mangunkusumo soebroto yoedoyono........qeqeqe
aku wong lanang klahiran thn 89, detung dewek owh brati umur pira..:ngikik:hehe
aku Asli cah tegal tepate neng ds.Suradadi, paham ora? pUr'in wis mbokate krg jelas..mbokat esih kurang jelas bae ya takon mrg tkg pos tah apal biasane, :guyon: Tapi aku saiki domisiline neng Jakarta awit bar lulus SMA kira2 thn 2005, soale wong tua nduwe usaha neng jakarta tuli kluarga ya wis neng jakarta kabeh, dadi aku saiki uripe neng jakarta.. Aku asline urung Waregh urip neng TEGAL, aku esih cinta men kro tegal,,bisane aku ngomong kaya kue soale apa, soale aku bs nemukna kedamean,ketentraman,ngademna pikiran kue ari nang tegal tok ari lg balik, ya krna ndean biasa hiruk pikuk semrawud neng jakarta ndean sih ya..(takon dewek jawab dewek)Nyengir
  Tegal kue indah men jare aku, saiki maning ya wis komplit, kotane wis tambah maju, wonge enak2, makanan khas'e akeh, duwe alun2, komplit,plit lah.. aja maning maring prawan2e wuih ayu2 kinyis2 ngomonge tegalan enak bgt dirungokna....hehe cinta nemen lah kro cah wadon tegal, kereen luh ayu2 ngomonge nyong2an, dadi tambah pimen ngononglah.. (aku bgt kieh)..Salam sayang,hihih
  Ritual wajib saben aku balik ning tegal mesti bengine langsung MOci neng alun2 kro kanca batir ,moci,pacetane mendoan,udud,ndopok,umbrus,nglawakGuling-Guling..dll..seneng lah pokoke.. panganane ya akeh sing pasti kudu dicicipi (soale eman2 wis anjog tegal koh ora mangan sing neng jakarta laka, hehe) SOto tauco neng ps.senggol pasti, Kupat glabed sate blengong nang tegal sari, nyate wedus neng tirus wajib, mangan ponggol setan apa belis kueh, lengko, akeeh lah pokoke sing pasti tak cicipiBeres Jon!i... nilik rita kro pacific ya mesti, TAPI ya kue pasti dibalik kebahagiaan selama neng tegal ya pasti ana kesedihan jg neng tegal, paling seneng ari pan balik Tapi Paling ngENEZ maning ari pan mangkat jkt, awit wingi2 kas muter2 neng tegal, kas seneng2, tepake ya wis akeh men neng tegal..giliran lagi betah neng tegal, mangkaaattt maning, huhhh maklum sih ya um balike ya paling 1 thn sepisan tok kadang ya ping 2 balik mrg tegal (ning ana acara kluaraga tok)....mangkane ari wis anjog tegal ya 'tegal surga bagiku walopun cuma 2minggu/seminggu tok' hehe (lebay critane)
 wis lah um,, dadi sedih dewek ari kandah balik kampung pengin balik ndadake, maneeeee balikk.:nangis:hehe

kie momen2 lagi neng tegal, saking cintane kosih tak potoni stiap jalan2 nang tegal (go sawangan maning dong neng jakarta)..
"walau jauh mata tegal slalu dihatiSalam sayang"
pur'in (purwahamba indah) SURADADI
pintu masuk pur'in
SPBU PELEMAN (belok kanan ya wong lanang paham) hehe
SPBU MURI
WELCOME IN TEGAL BAHARI
Nirmala square
gerbang PAI

Tegal post office
tegal sepur station
suradadi beach
jembatan penyebrangan Ps.Suradadi
pasar  Suradadi
tahu aci (tegal food)

Nikmate WASGITEL (wangi,sepet,legi,kentel)
"soto tauco" soto khas tegal
kie jhon okto lg mangan kupat blengong

Itu hanya sebagian aja,, sebenere esih akeh nemen poto2 lagi adong nang tegal, kue beh nganbil waktu bar badha wingi (september 2010) sampe saiki urung balik maning, nlangsa weruhh... heheh
go nte2 wong tegal sing domisiline nang luar tegal atau neng luar negri,
tolonglah "Back To TEGAL aja klalen" Melu bae.Amin

Minggu, 13 Februari 2011

SAYLEN BAND (Band suradadi Tegal, jawa tengah)

PENDAHULUAN

Musik adalah salah satu bentuk kesenian yang sudah menjadi budaya kita sejak dahulu kala. Ada bermacam-macam jenis musik, mulai dari musik tradisional sampai musik modern.
Masyarakat mengenal musik sebagai sarana hiburan dan cara untuk mengekspresikan diri.
Band adalah salah satu bentuk musik modern yang saat ini sedang berkembang dan disukai masyarakat, mulai dari mulai anak-anak hingga orang tua.
akhir-akhir ini kita sering melihat banyaknya band-band baru yang bermunculan dengan genre (aliran) yang beraneka ragam mulai dari rock,pop,reggae,hip-hop hingga mengkolaborasikan musik tradisional dengan modern.
Sebagian besar band-band yang sudah populer membawa harum nama kota dan provinsi mereka masing-masing. oleh karena itu, kami sebagai warga tegal ingin membuktikan bahwa kami bisa seperti mereka, Yang bisa mengharumkan nama kota lewat jalur musik. 



" MAKSUD DAN TUJUAN "

SAYLEN BAND bermotivasi ingin mengharumkan nama kota tegal di mata masyarakat indonesia melalui musik. Oleh karena itu kami mohon dukungan dari semua pihak baik warga tegal maupun sekitarnya.

Bentuk dukungan itu dapat disalurkan melalui beberapa cara antara lain :
1. Menjadikan lagu-lagu SAYLEN BAND sebagai NSP, RBT ataupun i-ring. 

(contoh: ketik saylen kirim ke 808 untuk indosat)
2. Mendownload lagu-lagu SAYLEN BAND di internet
3. Untuk memprkenalkan lagu-lagu SAYLEN BAND kepada masyarakat tegal dan sekitarnya kami harapkan partisipasi anda apabila akan mengadakan event-event khususnya event musik dapat mengundang SAYLEN BAND sebagai GUEST STAR (bintang tamu). 

CONTACT PERSON :
0856 4090 6900
0819 0256 6260
via Facebook Mozza Batosai
page facebook official page Saylen band 




" SEJARAH SINGKAT SAYLEN BAND "




SAYLEN BAND adalah band yang berasal dari kota tegal yang terbentuk pada tanggal 10 juli 2004, dengan aliran pop alternatif yang beranggotakan 7 personil.
Kemampuan SAYLEN BAND tidak di ragukan lagi selain sering mendapat penghargaan, 2 buah lagu karyanya yaitu :
1. IBU
2. BALE BENGONG

Sudah menjadi NSP,RBT dan i-ring di beberapa operator telephone selular 
Dan juga masuk di importmusik yang lagunya bisa di download di internet.
Kini SAYLEN BAND merelease 6 (enam) lagu baru yang berjudul:

1. ANITA
2. BIDADARI
3. CINTA SESAAT
4. CINTA KAU SLAMANYA
5. IMPIAN KU
6. JANJI JANJI
7. TAMBAH SATULAGI
8. TANPAMU



" PROFIL BAND "
Nama band : SAYLEN 
Terbentuk : 10 juli 2004
Jumlah personil : 6 orang
Prestasi : Juara 1 festival band antar pelajar se-jawa tengah tahun 2004
Juara 1 festival band school anita FM se- karisidenan pekalongan
Tahun 2005
Juara 1 yoga festival musik tahun 2007 
Juara 2 roshinta FM music & peace tahun 2006
Juara 2 yoga festival musik tahun 2006
Juara 2 festival band islami se- karisidenan pekalongan tahun 2007
Juara 3 festival band anti korupsi tahun 2007
Juara 3 festival band live in trailer tahun 2005
Finalis batlle band say no to drugs tahun 2007


PROFIL PERSONIL

Nama : Roy (vocal)
Prestasi : the best vocalis festival band school anita FM tahun 2005


Nama : Risqo (gitar)
Prestasi : -the best gitaris festival band school anita FM tahun 2005 
- the best gitaris yoga festival musik tahun 2007
- the best gitaris festival band anti korupsi tahun 2007


nama : Arief (gitar)
prestasi : the best gitaris festival band roshinta FM music & peace tahun 2006


nama : Nova (bass) 
prestasi : the best bassis yoga festival musik 
tahun 2006


nama : Wahyu (keyboard)
prestasi : the best keyboardis festival band sekecamatan


Nama: Rory (drum)
  prestasi: the best drumers - festival band antar pelajar
- festival band antar tahun 2004 pelajar tahun 2004- the best keyboarddis
    - the best drumers yoga festival musik festival band live in tahun 2007 trailer tahun 2005


Manager : Akh Fauzan (Ozan)

PENUTUP


Terima kasih atas perhatian dan dukungan bapak,ibu saudara/i baik warga tegal maupun sekitarnya. Karena tanpa adanya partisipasi dan dukungan anda, saylen band tidak akan menjadi apa-apa. Semoga saylen band bisa mewujudkan motivasinya untuk bisa mengharumkan kota tegal lewat musik..


Kritik & saran:
0856 4090 6900 
0819 0256 6260 
 via facebook mozza batosai

 * Video saylen band di YOUTUBE

Saoylen Band - Cinta Kau Slamanya 

Saylen Band - Janji Janji                                              

Saylen Band - Cinta Sesaat 

saylen Band - ANITAKU 

saylen Band - Bidadari 

saylen Band - TANPAMU (Hits album) 

saylen Band - tambah satu lagi 

saylen Band - Istana 

saylen Bnad - Tak sempurna 

user youtube - kanal saylen1000 

wawancara saylen Band di RCTV cirebon
 

            SAYLEN BAND official fans club suradadi


 



            

           saylen fans club in japan

 



 



Senin, 07 Februari 2011

kaos GALGIL (tegal clothing)

   awale cuma ndopok santai karo kanca TCC (tegal cyber community) sing arane nono.

ngayal pimen yah yen tegal nduwe kaos kaya joger ng bali apa dagadu ng jogja...
modal nekat,semangat akhire nyoba2 gawe desain sit....
anggo photosop tok...asline tah apike nggo corel,tp nyong ora bisa c yah...hee
nyong cuma bisa maen kata2 tok...karo maen font.

mikir pimen yen wong tegal kwe ora isin dadi wong tegal....akhire muncul ide gawe desain "aja isin dadi wong tegal..."

trus muncul ide2 laen kaya:
"back to tegal aja klalen", "say moh to ciu", "kalong bengi go awan-awan go bengi", "moci sadja 0% alkohol 100% nikmat"...dan tesih akeh sing liane...

desain wiz ana...gari bingung pimen men dadi kaos...???
nyong ora bisa njait,ora bs nyablon....
haduch bingung,akhire najluk saran maring kanca FB sg kbetulan duwe usaha kaos jg.
sarane beliau kaya kie "nyong juga ora bs nyablon,ora bs njait,nyong cuma nduwe ide tok...yen ky kwe ya nyong golet tukang jait karo tukang sablon"
akhire nyong mikir bnr juga yah...

harapan nanti nyong bs produksi dwek kerja sama karo kanca2 tegal cyber community (TCC).
karena tanpa TCC jg nyong mgkin ora smpe duwe ide kaya kie,,,,
muga2 idene nyong dgn dukungan penuh dr TCC bs mbangun tegal lwt sektor bisnis kaos tegalan....

nyong karo TCC sepakat yen kaos tegaln kie di beri merek "GALGIL"
mbuh artine apa...asale ka galgil kwe kpendekan dari tegal gila...
tp mbokn wong ngira wong tegal kwe edan dadine aja dimei kpanjangan ky kwe wiz,,,
yen ana wong takon ya gari njawab galgil ya galgil..."kaose wong tegal"...
 






*koleksi kaos GalGil



--------------------------------------
ALAMAT GALGIL STORE POINT:
--------------------------------------
Ruko Graha Visio
Jalan Raya Kajen, Talang - Tegal
Ngarep Pasar Pesayangan
contact person :
  • ZACKI 085642556677 (Ponsel)
  • 081575456244 (Lainnya)
 *info lebih lanjut :
please visit at facebook : Kaos GALGIL